Телефон: 011 825 11 55

  • slider 01
  • slider 02

Завршени радови на путу Неменикуће-Бабе-Дучина

Градски менаџер Горан Весић , председник градске општине Сопот Живорад Милосављевић, директор ЈКП "Београд пут" Иван Тејић и руководиоци јавних предузећа Сопота, обишли су асфалтирану Пионирску улицу у МЗ Неменикуће.

Асфалтирање су извели Град Београд и општина Сопот заједничким снагама, град је финансирао 1750 метара, а општина Сопот је финансирала 1350 метара пута .

Градски менаџер Горан Весић је нагласио да Град Београд има намеру да у овој години уложи 200 милиона динара у општину Сопот. Највећа инвестиција биће потисни водовод , који ће обезбедити стабилно водоснабдевање београдском водом Губеревца, Слатине, Стојника и Баба. Радови би требало да почну у јулу месецу. Почело је и прикупљање документације за изградњу колектора за пречишћавање отпадних вода за Сопот и Раљу. Такође, у плану је да регионални водовод Макиш-Младеновац буде завршен до 2021.године и Сопот ће бити раније прикључен. Весић је, на крају, истакао да Град улаже напоре и да грађани Сопота, као и других приградских општина, имају подједнак квалитет живота као сви Београђани.

Председник градске општине Сопот Живорад Милосављвић је рекао да заједничка   инвестиција града и општине на овом пројекту значи повезивање два пута, туристичког комплекса Бебе и Космаја. Овај пут је и шанса за привредни развој новог дела града, јер поред овог пута већ пролази траса гаса. Председник је истакао да је ово само почетак активности   на асфалтирању улица и некатегорисаних путева у општини Сопот.

NBDA1 NBDA2 NBDA3 NBDA4