Телефон: 011 825 11 55

  • slider 01
  • slider 02

Град ће финансирати разлику накнаде за трудничко боловање

on . .

trudnicaГрад Београд финансираће разлику накнаде за трудничко боловање за све труднице које живе на подручју главног града. У Београду се годишње породи око 8.000 жена, а више од хиљаду њих користи трудничко боловање и прима 65 одсто личног дохотка. Разлика од 35 одсто биће им исплаћивана из градског буџета, а критеријуми ће бити утврђени до краја фебруара, рекао је Драган Ђилас, градоначелник Београда.

Ђилас је истакао да ће овај новац бити обезбеђен из градских резерви и уштеда остварених рационалнијим пословањем Градске управе, као и да се за те сврхе неће трошити средства из буџета Секретаријата за здравство. Градоначелник је рекао да је било планирано да се слично решење примени и на целу Србију, али да због актуелне кризе у републичком буџету није било довољно новца.

– Живот у Београду је најскупљи и логично је што смо одлучили да финансијски помогнемо женама које одржавају трудноћу. Углавном се ради о последња три месеца трудноће. Наше суграђанке које на свет доносе децу раде најлепшу ствар и морају имати најбоље могуће услове – рекао је Драган Ђилас.