Телефон: 011 825 11 55

  • slider 01
  • slider 02

Синиша Мали: Сопот рекордер по броју асфалтираних улица

У претходне четири године у општини Сопот изграђено је укупно 275 километара различитих путева и та општина је рекордер у броју асфалтираних улица, изјавио је градоначелник Београда Синиша Мали.
Maли је у Сопоту обишао радове на асфалтирању пет километара дугог пута у Ђуринцима, који то насеље повезује са месном заједницом Поповић.

"У Сопоту је у последње четири године изграђено укупно 275 километара различитих путева. Асфалтирано је око 30 километара, путева, реконструисано 55, изграђено 60 километара нових земљаних атарских путева и насуто каменом 125 километара путева", рекао је Мали новинарима.

Како је рекао, то је важно за пољопривреднике из тог дела Београда, да могу лакше и брже да дођу до својих имања и поља и како би се пољопривредна производња додатно развила, додајући да је град за сопотске пољопривредника издвојио 12,3 милиона динара субвенција за механизацију, ратарство, повртарство...

Мали је додао да је у претходном периоду у Сопоту постављено 30 километара нове водоводне мреже и три километра канализације.
Рекао је и да је унапређен јавни превоз, па сада за Београд има 30 полазака аутобуса, а купљено је и пет нових аутобуса за потребе "Ласте" у Сопоту.

Градоначелник је најавио завршетак обнове вртића у Сопоту, после чега, како каже, неће бити листе чекања у тој општини. Такође у плану је и уређење Завичајног музеја у Сопоту.
Везано за месну заједницу Ђуринци у плану је, каже, и реконструкција зграде месне заједнице Ђуринци, уређење тамошњег вртића, али изградња паркинга код аутобуске станице у Ђуринцима.

"Трудимо се на сваки начин да унапредимо живот људи у Сопоту, како би он био истог квалитета као у центру. Комуникација за грађанима, њихове критике и сугестије чине да будемо бољи, да решавамо проблеме и боримо се да град буде боље место за живот", рекао је Мали.
Председник општине Сопот Живорад Милосављевић навео је да су у току радови на више локација, да се ради пут Дучина - Стојник - Бабе, док је прошле године асфалтирано и пет километара пута од Ђуринаца ка Малом Пожаревцу, а све то је, каже, шасна за привредни развој Сопота.

Посебно је истакао да је у Сопоту неколико лекара, којима је општина дала шансу кроз програм "Лекар у кући" и за које се гради 16 станова који ће бити готови до краја године. "То је шанса да нам људи остају овде", закључио је Милосављевић.

IMG 6099 IMG 6100 IMG 6104 IMG 6125 IMG 6130 IMG 6137 IMG 6139 IMG 6141 IMG 6200 IMG 6201